Nahajate se:
Domov Lokalno Spremembe linijskih prevozov Gabrovka - Litija in Vače - Litija

Spremembe linijskih prevozov Gabrovka - Litija in Vače - Litija

19.04.2018 Saša P. 3899

Občina Litija je v sodelovanju s SŽ ŽIP d.o.o in Ministrstvom za infrastrukturo s 3. januarjem 2018 uvedla javni linijski prevoz potnikov na relacijah Gabrovka-Litija in Litija-Gabrovka. Prevoz se je uvedel poskusno, predvidoma za obdobje enega leta. Prevoz izvaja podizvajalec koncesionarja prevoznik Avtoprevozništvo Kraševec Sandi s.p.  za relacijo Litija - Gabrovka in Dren Trade d.o.o.. za relacijo Litija Vače.

Prevoz lahko koristijo osnovnošolci, dijaki Gimnazije Litija in drugih srednjih šol, študenti, zaposleni, oskrbovanci VDC ter vsi ostali občani.Od 1. maja 2018 dalje sta spremenjena oba vozna reda linijskih prevozov na relacijah Gabrovka - Litija in Vače - Litija ter obratno.

Spremembe so naslednje:

  1. Brezplačni prevozi bodo zagotovljeni do konca junija 2018.
  2. Pri prevozih na liniji Gabrovka – Litija je na dveh vožnjah v vozni red vključeno dodatno postajališče pri Zdravstvenem domu Litija.
  3. Popoldanske vožnje na liniji Vače – Litija so prestavljene za 5 minut kasneje zaradi boljšega ujemanja z voznimi redi vlaka in avtobusa Litija – Šmartno.
  4. Pri obeh linijah je možen prevoz skupin potnikov, ki so napovedane vsaj en dan pred vožnjo do 15. ure (telefon Gabrovka: 041-643-777 ali 031/643-777; Vače: 041/778-910). Pod enakimi pogoji je možen tudi prevoz na relaciji Slivna – Vače in obratno.

Povezane objave

Piškotki
Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke.
Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov.
Nekateri piškotki so bili morda že servirani v skladu z zakonodajo.
Za več informacij si preberite Pravilnik o piškotkih.
Ali se strinjate, da spletno mesto uporabi te piškotke?